Ett Attefallshus till sommaren

Nu när jag jobbar hemifrån allt mer och dessutom har behov av utrymme för min stora hobby, kreativ stickning och virkning och egenfärgat garn, så har vi börjat fundera på att bygga ett Attefallshus nu till sommaren. Då skulle jag slippa trycka in allt material till min hobby + att sitta i det lilla rummet på 9 kvm och jobba.

Givetvis kan man rita ett eget Attefallshus och bygga från scratch, men idag finns det ju många bra svenska leverantörer av byggsatser till Attefallshus så varför krångla till det?

Tanken är att vår stuga ska passa ihop med vårt stora hus, men ändå vara helt modernt i stilen. Jag har nu siktat in mig på ett hus i funkisstil, med träfasad som liknar den vi har på vårt bostadshus. För att hitta det som är bästa alternativet för oss har jag letat runt på nätet efter leverantörer och nu har jag hittat den som jag gillar mest.

Vibostugan har många modeller av både Attefallshus och friggebodar i olika storlekar. De har inspirationssidor på sin sajt där man kan få tips om utseende, inredning mm. Dessutom är husen helt svensktillverkade vilket jag tycker är ett plus.

Attefallshuset kommer då i första hand att bli ett hobby-utrymme där jag kan få plats med alla mina garner och även möjlighet att färga och spinna garnet till nya projekt. Dessutom räknar vi med att få ett utrymme till snickarbod/verkstad också, där vi kan reparera saker och kanske skapa nya grejer i trä. Då kan mitt kontor inne i storahuset få förbli kontor och jag kan breda ut mig lite mer.

Jag tänker mig också ett trädäck framför hobbyhuset, där jag kan ta en fika och sitta i solen och sticka. Längtar verkligen till sommaren så att vi kan sätta igång. Ska bli så kul!