Montörer med arbetsjackor på besök

Idag har min ytterdörr blivit utbytt, det kom några unga karlar iklädda arbetsjackor tidigt på morgonen och började sätta igång med att montera ner min gamla dörr. De var ett par trevliga unga karlar som glatt hälsade god morgon när jag öppnade dörren efter att de hade knackat på.

De sa först att själva nedmonteringen skulle ta lite under en timme, medan själva monteringen av den nya dörren skulle ta någorlunda längre tid. Då det fortfarande var tidig morgon hade jag ännu inte hällt upp min första kopp kaffe, jag frågade därför grabbarna ifall de ville ha varsin kopp medan eller innan de började arbeta. Det tackade de inte nej till.

Att se unga män arbeta hårt även tidigt på morgonen gör mig glad, då vet man att det är skötsamma och ansvarsfulla killar som utför arbetet.

Till kaffet bjöd jag på en liten kaka, hade kvar några sedan mors dag. Det uppskattade de nog ännu mer än kaffet. När de var klara med att montera upp den nya dörren tackade de för sig och åkte iväg.

Den nya dörren är riktigt snygg, till skillnad från min förra dörr är den nya i metall istället för trä, det gör att den kommer stå fin i många, många år.

Kommentarer är stängda.