Har inte riktigt gnistan för ett hett arbete

Min mans kompis arbetar som brandman, får väl säga att hans jobb hör till de lite mer brandfarliga arbeten jag kan komma på. Andra jobb där du kan utsätta dig för brandrisker är svetsare, som anställd på ett stålverk eller arbetare på en oljerigg. Har själv aldrig testat på brandfarliga arbeten i mitt yrkesliv.

Läste på nätet om kurser för att kunna arbeta säkrare just i yrken som klassas som brandfarliga arbeten. Utbildningen leds av ett företag som heter Eld & Vatten. De har en verksamhet som fokuserar på att minska och förhindra riskerna för brand. En produkt de har i sitt sortiment är brandskyddsfärg. Brandskyddsfärg är en cool produkt för den hämnar och försvårar bränder i trämaterial. När brandskyddsfärgen utsätts för höga temperaturer expanderar den och skapar ett skyddande hölje mot det underliggande materialet. De har ett stort antal fler produkter inom passivt brandskydd. Läs mer på Eld & Vattens hemsida www.eldochvatten.com.

Det närmaste jag kommer i brandfarliga situationer är nog när grillen ska tändas på vårkanten. Första grillningen brukar jag dra igång i februari månad. Då är det fortfarande kallt och mörkt ute och jag känner att det är dags att starta igång grillsäsongen. Älskar att grilla och brukar ha en grillsäsong som sträcker sig fram till oktober månad. Visst, ibland händer det att jag grillar in i november och december, men oftast är det fram till oktober månad. Vad grillar jag helst? Det blir fläskkarré, hemmagjorda hamburgare och korvar.

Jag äger en Weber grill och självklart grillar jag med kol. Om du inte grillat innan kan jag rekommendera dig att starta med en enklare klotgrill eller engångsgrill för att se om grillning är något du diggar. Korv, köttbit eller grönsaker fungerar bra att grilla. Glöm inte grillsåsen, det är pricken över i!