Mitt fuktskadade hus

Så himla jobbigt allt blir helt plötsligt! Vårt fina hus som vi hållit på att renovera i två år är mögelskadat. Det verkar som vi fått fuktproblem i källaren och nu har det bildats mögel på väggarna. Som tur är har vi inte gjort några större jobb just i källaren. Men att dra igång dräneringsjobbet känns inte så lockande. Dels kommer vår vackra trädgård att bli förstörd med allt grävarbete och dels kostar det en himla massa pengar att anlita en firma för att fixa dräneringen.

Jag har läst på en del om dränering och kollade runt för att se om man kanske skulle kunna fixa jobbet själv. Men tyvärr verkar det alltför krångligt och tidskrävande för att vi ska kunna klara av det på egen hand. Det är ju jätteviktigt att dräneringen blir gjord på rätt sätt så att den verkligen fungerar. Sen måste man visst lägga något fuktskydd på källarväggen så att problemen inte återkommer. Insidan av väggarna måste också saneras.

Det är så himla tråkigt att råka ut för det här nu när vi äntligen hade renoverat klart båda våningarna och bara hade källaren kvar. Fast det var ju tur att vi upptäckte fuktskadorna nu och inte när hela källarrenoveringen också var klar. Då hade jag nog övervägt att sälja älsklingshuset, suck!

Nu kan jag planera vidare för hur källaren ska renoveras efter dräneringen är klar. Förutom vanliga källarutrymmen som matkällare, pannrum, tvättstuga och garage har vi ett gigantiskt rum i källaren. Här är det tänkt att vi ska fixa ett stort hobbyrum där alla i familjen får plats att pyssla och greja. Jag ska ha min symaskin där och gubben ska få plats för sitt modellbyggande. Sen har vi tänkt ha en mysig hörna med soffor och tv-spel där både vi och barnen kan relaxa. Bara vi kan få bort fukten så borde det bli riktigt bra. Ser verkligen fram emot detta och längtar tills vi fått jobbet med dräneringen gjord.